03.03.2012

Initierea in Ordinul Melchisedec

Iniţierea în Ordinul lui Melchisedec poate fi de două feluri:
1. Botezul Luminii este o antică ceremonie de conectare cu Divinitatea şi cu familia divină din care face parte fiecare fiinţă umană. Are drept scop deschiderea oamenilor direct spre Dumnezeu, spre Sinele lor superior şi ghidările lor, creând astfel o legătură energetică şi conştientă între Microcosmos şi Macrocosmos. Deoarece această legătura divină poate ajuta o persoană să câştige un sentiment mai puternic de dragoste şi calm, acest tip de iniţiere este indicat copiilor, bolnavilor şi celor care vor să devină mai stăpâni pe sine.
2. Iniţierea în Ordinul lui Melchisedec reprezintă primul pas în care, printr-o ceremonie spirituală tipică, se accesează câmpul energetic al iniţiatului prin punerea în legătura cu energia specifică a lui Melchisedec. Astfel, noul iniţiat va putea efectua tratamente cu mâna sau chiar la distanţă, pentru el sau pentru alte persoane, fără a fi nevoit să devină Preot al lui Melchisedec.
Iniţierea în Preoţia lui Melchisedec  sau, pe scurt, Hirotonisirea ca preot al lui Melchisedec este cel de al doilea şi ultimul pas în care fostului Iniţiat în Ordin i se deschide mai larg uşa cunoaşterii, el fiind instruit în diverse ceremonii sacre specifice datoriei sale.  El devine astfel un Preot legal, care poate îndeplini toate atribuţiile sale (realizarea de tratamente cu mâna sau fără ajutorul acesteia, oficierea diverselor slujbe - liturghia, binecuvântări, ceremonii funerare, ceremonii matrimoniale, rugăciuni). Noul preot este singurul îndreptăţit de a iniţia alte persoane. La finalul acestui pas important, Iniţiatul în Preoţia lui Melchisedec va primi o sticluţă cu mir pentru a oficia diverse slujbe. Pe lângă mir, odată cu organizarea de care se vorbeşte în continuare, se mai oferă: cartea după care va preda mai departe noţiunile pe care le-a primit la rândul său şi el, o scrisoare de bun venit, o scrisoare de recomandare în care se specifică că noul Iniţiat a fost hirotonisit legal ca şi Preot în Ordinul lui Melchisedec, alături de un certificat care atestă calitatea de membru al organizaţiei.
Mai nou s-au introdus şi grade care însă par a fi legate de ideile din ReiKi, sau din alte sisteme: Gradul de Reverend (!!!) şi Gradul de Grand Minister. Rămâne în discuţie ideea, căci nimic din trecut nu face referire la faptul că Preoţii după rânduiala lui Melchidesec aveau ierarhii. Ori aici chiar se face o ierarhizare într-o lume în care ierarhia nu poate fi definită, căci deasupra nu poate fi decât Marele Preot, care este Unul şi Unicul!
* * *
Din motive legate de realitatea societăţii actuale, oamenii tind să se organizeze. Nu ar fi rău dacă nu ar încerca să monopolizeze şi manifestările spirituale, manifestările Divinităţii. Ori tocmai acest măreţ ideal, ascensiunea, putea să iasă în afara acestor tendinţe?
Pentru că în mod real am primit şi eu iniţierea de la un membru al acestei organizaţii [în plan astral, divin, ideea, fără teamă spun, este discutabilă], prin efectul acelei diplome primite, şi eu sunt membru al acesteia. Dar, repet, sunt membru al acesteia prin efect. Rămân însă la ideea că evoluţia spirituală este individuală, asocierea fiind şi ea reală, însă nu pe baza unor hârtii, înscrisuri şi aprobări, ci pe baza legământului iniţiatic ce apropie pe cei ce merg pe acelaşi drum.
În spiritul adevărului realităţii, trebuie spus că există şi o asemenea organizaţie:

World Light Fellowship (W.L.F.)
Este o organizaţie non profit, cu statut de biserică non-denominaţională, înregistrată în statul New York şi recunoscută de guvernul Statelor Unite. Această  organizaţie spirituală are filiale în USA, Canada, Ungaria, Belize, Singapore, Panama, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă şi România.
Scopul acestei organizaţii spirituale este de a oferi un suport legal pentru iniţierea în Ordinul lui Melchisedec, de a-i ajuta pe toţi cei interesaţi să devină hirotonisiţi ca Preoţi ai lui Melchisedec, de a oferi totodată noi învăţături spirituale desprinse din negura timpurilor, de a acţiona ca un liant pentru a realiza conceptul de intercredinţe (adică realizarea faptului că Divinul este o parte importantă, de neînlocuit, a vieţii umane, care se manifestă în cele mai diverse moduri). În acest sens, conceptul de mai sus este înţeles ca o unificare a tuturor religiilor, ca o întoarcere spre Dumnezeu indiferent de numele dat acestuia de diverse popoare. Trebuie înţeles, spune dl dr. Curin, faptul că toţi suntem fiii aceluiaşi Dumnezeu, indiferent de culoarea pielii, educaţia primită sau diferenţele interculturale. Pe lângă acest scop nobil, mai trebuie menţionată şi lupta pentru recunoaşterea şi acceptarea calităţilor umane şi conştientizarea posibilităţilor proprii. Organizaţia devine astfel un promotor al ascensiunii  
spirituale individuale ce facilitează îndeplinirea planului Divin pe Pământ.
W.L.F. are trei învăţături de bază. Prima este intercredinţa (credinţa într-un singur Dumnezeu, care a lucrat într-o varietate de forme de-a lungul istoriei omenirii), cea de-a doua este Christos universal, iar ce-a de-a treia, îndepărtarea fricii şi superstiţiei. 
* * *

Fac aceasta chemare către toţi cei care se trezesc acum în mintea lor, dar care au fost pregătiţi deja în plan interior, pe parcursul a multor ani sau a multor vieţi. Aceştia sunt oameni care acum “află”, care, undeva adâncul inimii lor, înţeleg despre ce este vorba. Ei înţeleg că de mult, mult timp ei lucrează în plan interior, fără să fie conştienţi, penru a ajuta la aducerea Luminii pe această planetă… participă la cursuri ce le ridică conştinţa, îi aliniază la forţele Luminii, şi îi învaţă să devina Lucrători în Lumină conştienti… să lucreze cu Lumină pentru a preamări Prezenţa Divină şi energiile pe această planetă.
Aceşti oameni sunt chemaţi acum. Ei vor şti prin intuiţia lor şi în adâncul inimii ştiu că vor răspunde acestei chemări, şi că au nevoie facă precum le este planul interior a constiintei, al destinului. Aceasta le va schimba viaţa conducându-i către ceva mult mai strălucitor, mult mai conştient şi la un nivel de trezire mai înalt.
Cel de-al doilea grup pe care-l chem sunt cei care sunt de multe, multe vieţi, poate chiar de eoni, preoţi ai  Ordinului lui Melchisedec, şi ei ştiu clar ce au de făcut şi ce fac. Sunt conştienţi de acest lucru.
Sunt şi unii care deşi s-au aliniat de mult timp, s-au îndepărtat sau au fost preocupaţi foarte mult de activităţile cotidiene, de dramele existenţei umane. Ei au uitat temporar care sunt adevăratele lor priorităţi, au uitat că ei sunt Fiinţe de Lumina, că sunt aducători de Lumină, Lumină care este strict necesară în aceste momente, marile schimbări şi transformări ale planetei.
Aceşti oameni sunt chemaţi să retrezească adevăratele lor priorităţi, adevărata lor misiune în viaţă. Pentru că este nevoie de toţi dintre voi! Este nevoie de toţi dintre voi, să participaţi în aceste momente la vastele schimbări energetice, în aceste vremuri de mare retrezire. Această culme a energiilor care se întâmplă acum pe această planetă, a fost urmarită de toţi dintre voi. Conştient sau nu, de mulţi, mulţi ani, secole, mii de ani.
Toti dintre voi, Lucrători de Lumină ce sunteţi treziţi astăzi, alegeţi să fiţi aici ca să puteţi ajuta, alegeţi să fiţi aici pentru a deveni Stâlpi de Lumină, să menţineţi Lumina puternică în aceste timpuri, când aceasta este atât de schimbătoare. Acesta este adevăratul scop, şi orice altceva în viaţa voastră este ori o distragere de la acest scop, ori este un ajutor dat acestui scop. Depinde doar de voi să decideţi din care categorie fac parte activităţile voastre, şi unde trebuie să vă îndreptaţi Lumina... unde puteţi face binele major, unde puteţi să vă puneţi Lumina să radieze ca un far, să ajungă la cât mai mulţi oameni, să ajungă în cât mai multe zone ale planetei, să atingă animalele, plantele, pietrele – în orice zonă cu care sunteti conectaţi.
Aceasta este o chemare a multor Maeştri Înălţaţi, din cadrul Marii Frăţii Albe, din Ordinul Cosmic al lui Melchisedec. Este o chemare la retrezire, la iluminarea tuturor!
Pe masura ce fiecare dintre voi priveşte în inima lui sa vadă dacă acesta este pasul pe care doreşte sa-l facă, faceţi acest lucru cu claritate şi concentrare şi cu întelepciunea Maeştrilor ce lucrează cu voi. Acest lucru vă va da un impuls spiritual.